Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo: Verstappen je závodní nerd

Ricciardo: Verstappen je závodní nerd

Od útlého dětství pouze závodí.

Daniel Ricciardo byl na začátku letošní sezóny přesvědčen, že jezdí perfektně a k lepším výsledkům už potřebuje jen lepší závodní stroj. Pak byl ale jeho mladý týmový kolega Daniil Kvjat vyměněn za ještě mladšího Maxe Verstappena a Ricciardo zůstal nepříjemně zaskočený. V kvalifikacích je stále rychlejší, ale co se výsledků závodů týče, 18letý jezdec jakoby si vůbec nepotřeboval zvykat na nový vůz a nové spolupracovníky a od VC Španělska nasbíral o 5 bodů více než zkušený Australan.

Ricciardo to částečně vysvětluje tím, že Verstappen je totální závodní nerd. Při Ricciardově veselé povaze je těžké rozeznat, zda to byl žert, nebo to myslel vážně a narážel na odhodlání jeho otce, bývalého jezdce F1 Jose Verstappena, vychovat ze syna mistra světa.

"Není příjemné být porážen někým mladším," cituje Ricciarda Autosport. "Teď mi je to už jasné, ale musím říct, že je velmi zkušený ve všem, co se týče závodění. Pokud vím, závody jsou celým jeho životem a ačkoli se ještě má hodně co učit, na svůj věk má opravdu hodně závodních zkušeností. To se týká také způsobu, jakým během briefingů komunikuje s inženýry o detailech vozu. Já někdy ani nevím, o čem je řeč. Myslím, že je tak trochu závodní nerd!"

Ricciardo takto zjistil, že jeho jezdecké umění není tak dokonalé, jak si ještě před pár měsíci myslel.

"Mohu říct, že se dostávám na úroveň, o níž jsem dosud ani nevěděl, že existuje. Když byl v týmu Dani (Daniil Kvjat), vždy jsem měl pocit, že jsem na tom lépe a že z vozu dostávám maximum. Jenže pak přišel Max. Není snadné se s tím smířit, protože jsem si o sobě myslel, že sám sebe tlačím až na limit, ale lidské tělo dokáže překvapit a asi se vždy je kam zlepšovat. I tak si ale myslím, že jsem od začátku sezony jezdil dobře a nyní se možná navzájem opravdu vzájemně tlačíme k nejlepším výkonům."