Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso dostal další novou pohonnou jednotku

Alonso dostal další novou pohonnou jednotku

Z první unikala voda. (aktualizováno)

Seznámení Fernanda Alonsa s jeho novou pohonnou jednotkou nedopadlo zrovna nejlépe. Španěl měl dnes zjistit, zda Honda dobře investovala 7 vývojových žetonů a zda nové díly mohou McLarenu pomoci zabojovat o čtvrté místo Poháru konstruktérů. Místo toho ale strávil téměř celý trénink v garáži, protože pohonná jednotka se po pár pomalých kolech porouchala a začala z ní vytékat voda. Tým nedokázal okamžitě identifikovat příčinu, a protože do druhého tréninku nezbývalo moc času, mechanici museli začít s výměnou. Alonso proto bude v druhém tréninku jezdit se starší pohonnou jednotkou bez nových vylepšení. McLaren doufá, že jde pouze o malou poruchu a že před třetím tréninkem bude moci pohonné jednotky opět vyměnit.

Aktualizace: Honda před druhým tréninkem oznámila, že do Alonsova vozu byla nainstalována další nová pohonná jednotka. Španělovi tak bude udělena penalizace ztráty 35 míst na startu závodu a pravděpodobně odstartuje z posledního místa.

Jenson Button včera řekl, že nečeká velké zvýšení výkonu a že na rychlých okruzích Spa-Francorchamps a Monza bude nejodvážnějším cílem McLarenu zachovat si stejnou konkurenceschopnost jako v Německu, odkud si odvezl 4 body.

"Bude to příjemná malá pomoc," řekl Brit. "Nic, co by nás vystřelilo vzhůru výsledkovými tabulkami. Odhaduji, že budeme v podobné pozici jako v Hockenheimu, což by bylo pozitivní. A stejné by to mělo být i v Monze. Zlepšení bude lépe vidět v Singapuru a na dalších okruzích, ale tady to jistě nebudeme mít snadné."