Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel proti zbytečným penalizacím

Vettel proti zbytečným penalizacím

Když má s někým problém, raději to vyřeší osobně.

Esteban Gutiérrez se po třetím tréninku na Velkou cenu Belgie divil, proč on za zablokování Pascala Wehrleina dostal penalizaci a přišel o místa na startu a Kevin Magnussen po zablokování Sebastiana Vettela zůstal bez trestu. Odpověď možná prozradil jezdec Ferrari, který sice po incidentu Magnussena nazval idiotem, ale při jejich společném setkání se stevardy závodu neviděl důvod k udělení trestu.

"To je ale idiot! Viděl jsi to? Je to přece trénink..." slyšeli jsme Vettela v týmové vysílačce Ferrari.



Čtyřnásobnému mistru světa ale stačilo si s méně zkušeným jezdcem normálně promluvit.

"Šli jsme za stevardy, podívali jsme se na to a bylo to v pořádku," řekl Vettel. "Nejprve jsem z toho jeho manévru nebyl velmi nadšený, ale pohovořili jsme si o tom a to je podle mě správné řešení. Nemyslím si, že udělení trestu by bylo přiměřenou reakcí."

Magnussen nakonec vyhnutím se penalizaci nic nezískal, jeho závod skončil nárazem do bariéry, při kterém čelil přetížení 42G, ale Vettelův přístup ho potěšil.

"Nikdo nemusel jet ven z trati, nedošlo ke kolizi, nechal jsem mu tam místo. Nejprve byl naštvaný, ale během rozhovoru se stevardy už byl klidný. Vlastně řekl, že si nemyslí, že by měla být udělena penalizace. Zachoval se opravdu férově. Jsem si jistý, že příště to udělám lépe," řekl 23letý závodník.