Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bulvár lhal, Michael Schumacher nechodí

Bulvár lhal, Michael Schumacher nechodí

Jeho rodina dává případ k soudu.

Rodina Michaela Schumachera požene před soud magazín Bunte, kvůli újmě způsobené jeho lživým informováním o zdravotním stavu Michaela Schumachera.

Schumacher je ikona fanoušků F1 především v jeho rodném Německu, kde hlavně jeho zásluhou nabrala Formule 1 na popularitě. Německo nikdy předtím nemělo mistra světa a Schumacher získal 7 mistrovských titulů, 5 z nich v neméně ikonickém týmu Ferrari. Jeho rodina ale o jeho zdravotním stavu a rekonvalescenci po těžkém úrazu hlavy přestala informovat, jakmile byl převezen do jeho švýcarské vily, kde se o něj stará tým lékařů a ošetřovatelů.

Absence oficiálních zpráv je živnou půdou pro bulvární plátky, ale Bunte to přehnal, když na titulní straně čtenáře informoval, že Schumacher už s pomocí terapeuta udělal pár kroků a dokáže i zvednout ruku. Schumacherova manažerka Sabine Kehm okamžitě oznámila, že článek je lživý.

"Bohužel, nedávné zprávy v tisku nás přinutily oznámit, že není pravda, že se Michael může opět hýbat. Takové spekulování je nezodpovědné, protože vzhledem k závažnosti jeho zranění je pro Michaela soukromí velmi důležité. Mnozí zainteresovaní lidé takto bohužel dostávají falešné naděje."

Schumacherova rodina bude žádat odškodné, což by mělo být výstrahou pro jiná bulvární média. Bunte se samozřejmě brání, že jen zveřejnili informace od dosud velmi důvěryhodného zdroje. My se alespoň tímto způsobem dozvídáme, že Michael Schumacher ani dva a tři čtvrtě roku po zranění není schopen hýbat se.