Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Luca Badoer pravidelně navštěvuje Schumachera

Luca Badoer pravidelně navštěvuje Schumachera

Nesmí ale nic prozradit

Luca Badoer jako závodník toho ve F1 moc nedokázal. V roce 2009 nečekaně nastoupil do dvou velkých cen ve voze Ferrari za zraněného Felipeho Massu. Zato si ho ale pamatujeme jako dlouholetého věrného testovacího jezdce Ferrari v době, kdy se zkoušelo opravdu hodně. Maranellu pomáhal spoustou kilometrů ujetých hlavně na okruzích Mugello a Fiorano od roku 2000 do konce roku 2010.

Ital byl tedy součástí vítězného týmu postaveného kolem Michaela Schumachera a zdá se, že se s ním během tohoto období spřátelil. Badoer je totiž jedním z mála lidí, kteří smějí Schumachera navštěvovat po jeho nehodě na lyžích, při níž utrpěl velmi vážné poranění hlavy.

"Pravidelně ho navštěvuji," překvapil italský Diariodelweb vyjádřením 47letého italského jezdce pouze pár dní poté, co Rubens Barrichello prozradil, že jemu Schumacherova rodina návštěvu neumožnila. "Ale rodina chce jeho stav udržet, v jistém smyslu, v tajnosti a já budu její přání respektovat. Dělají vše pro Michaelovo dobro."

Badoer potvrdil, že o tom, kdo smí navštívit sedminásobného mistra světa, rozhoduje jeho manželka. "Corinna k němu pouští jen pár lidí. Respektujme tedy její přání bez nesmyslného polemizování."

Krátce po nehodě přestaly Corinna Schumacherová a jezdcova manažerka Sabina Kehmová informovat o jeho aktuálním zdravotním stavu. Pouze se předpokládá, že celé roky leží v kómatu. Mezi lidmi, kteří za ním chodí, je i bývalý šéf Scuderie Ferrari Jean Todt, který je nyní prezidentem Mezinárodní automobilové federace a za jeho uzdravení se už modlil i s papežem Františkem.