Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Red Bull věděl, že Verstappen nebude mít dobrý start

Red Bull věděl, že Verstappen nebude mít dobrý start

Musel mu nechat porouchanou spojku.

Max Verstappen v Singapuru odstartoval pomaleji než jeho soupeři, čímž spustil řetěz událostí vedoucích až ke kolizi Nica Hülkenberga s Carlosem Sainzem, přičemž Němcův monopost na cestě do zdi projel těsně před Verstappenovým předním křídlem. Jezdec Red Bullu takto po startu ze čtvrtého místa přišel o spoustu pozic, na začátku závodu se zasekl za Daniilem Kvjatem a v cíli byl nakonec na šestém místě. Za pomalým startem však stála porouchaná spojka.

"Ještě před startem mi tým oznámil, že start asi nebude ideální, protože spojka nereaguje správně," prozradil Verstappen. "V noci se zjistilo, že spojka na tom není dobře, ale FIA ​​nám neumožnila výměnu, protože nešlo o problém, se kterým by se nedalo závodit. Jakmile jsem pak pustil spojku, kola se začala přetáčet na místě a nemohl jsem s tím nic dělat. Nic horšího se nemohlo stát, tedy pokud nepočítám aktivaci režimu proti zhasnutí motoru.

Počítal jsem s horším startem, ale nečekal jsem, že to bude až tak špatné. Pak se přede mnou objevil Nico, musel jsem brzdit a tím jsem ztratil další čas. Možná to nebylo tak zlé jako v Monze, ale přesto hodně špatné. Na Monze se alespoň snadněji předjíždí."

Verstappenova slova potvrdil jeho šéf, Christian Horner.

"V sobotu jsme měli problém se spojkou a dostali jsme povolení prozkoumat to," řekl šéf Red Bullu. "Nepodařilo se nám najít nic konkrétního, takže jsme ji vrátili do vozu, ale neuvolňovala se správně, což způsobilo prokluz kol a v kombinaci s Hülkenbergovým incidentem to způsobilo, že jsme ztratili spoustu pozic."