Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Verstappen musí kritizovat Red Bull

Verstappen musí kritizovat Red Bull

Sledovat spotřebu paliva přece není těžké.

Verstappen cítí, že by měl mít právo kritizovat svůj tým, když mu pokazí závod nebo kvalifikaci. S negativní reakcí se setkala jeho slova vyslovená poté, co musel přerušit své poslední, nejlepší kvalifikační kolo kvůli nedostatku paliva v nádrži. Většina těch slov musela být ze živého televizního přenosu vypípaná.

Už z předposledního kola jsem neměl špatný pocit, ale tým mi řekl, ať ho přeruším. Dobře, proč ne, vždyť mám čas ještě na jedno. Jenže pak mi bylo oznámeno, že musím zajet do boxů. Uvědomil jsem si, co se stalo. Docházelo nám palivo,“ řekl Verstappen v rozhovoru pro Sky Sports F1. Víme, že jezdec se nesmí pokusit dojet do cíle “na výpary“, protože v nádrži musí zůstat palivo pro FIA k analýze.

Je to mimořádně frustrující. Nemělo by se to stávat. I když je kvalifikace neobvyklá, jede se i šest kol v řadě, tyto věci se přece dají sledovat. Měli jsme to vidět. Samozřejmě, F1 je týmový sport a já můžu udělat chybu, někdo z týmu může udělat chybu, ale musíme si to říct, nemůžeme to nechat jen tak.

Verstappen odstartuje až z osmého místa na trati, kde je předjíždění téměř stejně komplikované jako v Monte Carlu.

Je to tady jako v Monaku, předjíždění bude extrémně, extrémně náročné. Spíše musíme spoléhat na strategii. Když skočím do kokpitu, frustraci nechám za sebou a prostě půjdu za nejlepším možným výsledkem.

Pérez je z druhé pozice nadšený, pátek měl katastrofální. Foto: Red Bull

Týmový kolega, Sergio Pérez, byl o pouhých 0.022 sekundy pomalejší, než vítěz kvalifikace, Charles Leclerc.

Myslím, že jsme odvedli dobrou práci, tým učinil skvělá rozhodnutí a výsledek je výborný. Jsem trochu zklamný, že jsem po tak dlouhém kole zůstal tak těsně za Charlesem. Samozřejmě se teď můžu ohlédnout za svým kolem a myslet na to, na kolika místech jsem mohl být o trošku rychlejší, ale bylo to o riskování na náročné trati. Ale po nejhorším pátku roku, kdy jsem se nemohl dostat na trať a nastavení vozu bylo vysloveně špatné, přišel skvělý výsledek kvalifikace,“ řekl Mexičan.

Zdroj: Red Bull, Sky, úvodní foto: Red Bull