Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Může Ferrari v Singapuru zvítězit?

Může Ferrari v Singapuru zvítězit?

Red Bull se v pátek hodně trápil.

Trať v ulicích Singapuru, zdá se, vozu RB19 nesvědčí a minimálně jeden z jeho soupeřů možná má tento víkend skutečnou šanci na vítězství, ne jenom na pole position, jak tomu bylo v Monze. Svědčí o tom opravdu slabé časy ve druhém pátečním tréninku, přičemž se netrápil pouze Sergio Pérez ale i Max Verstappen.

Bylo to ještě o trochu horší, než jsme očekávali,“ prozradil večer Verstappen. „Balanc vozu nebyl dobrý. Ve druhém tréninku jsme leccos vyzkoušeli, ale něco z toho fungovalo a něco ne a ani jednou jsem neměl z vozu opravdu dobrý pocit. Čeká nás spousta práce. Ne zcela rozumíme některým věcem.

A favoritem na ukončení vítězné šňůry Red Bullu se stalo Ferrari. Jeho jezdci byli nejrychlejší v prvním i ve druhém tréninku.

Ferrari je velmi rychlé, ale hlavně my jsme pomalejší, než jsme předpokládali. Samozřejmě se to pokusíme napravit, ale dnes byl rozdíl v rychlostech opravdu značný,“ obává se Verstappen.

Neměli bychom to brát jako bernou minci, byl to pouze pátek a některé týmy si jistě nechaly velký prostor pro zlepšení,“ brzdí velká očekávání Charles Leclerc. „Ale pravdou je, že jsme rychlejší, než jsme si mysleli. Takový pátek je velmi dobrým startem do víkendu.

"Zdá se, že tento okruh našemu vozu svědčí," přidal se Carlos Sainz. „Od prvního kola prvního tréninku jsem s ním byl spokojený a před druhým jsme jen vyladili pár drobností.

Týmy Red Bull a Ferrari byly včera překvapeny vlastní rychlostí, ale pouze italský tým kladně. Foto: Ferrari

Okruh už přitom ani není tak klikatý, jak jsme byli zvyklí od roku 2008, nebo od roku 2013, kdy desátá zatáčka přestala být šikanou. Jezdci dosahují o několik sekund lepší časy a je naděje, že v neděli uvidíme i nějaké předjíždění, díky vynechání pomalé sekce zatáček 16, 17, 18 a 19. Od velmi mírné 15. zatáčky až po bývalou 20. zatáčku je to teď dokonalá rovinka s tvrdým bržděním na konci. Okruh je kvůli tomu o 123 metrů kratší. Uvidíme, zda Red Bull nepotřeboval pouze přes noc odstranit nějakou chybu v nastavení. V simulátoru se určitě pracovalo celou noc.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull