Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo se učí Verstappenovu techniku

Ricciardo se učí Verstappenovu techniku

I mladší kolega může do týmu přinést něco nového.

Max Verstappen by se měl během této sezóny hlavně učit od zkušeného Daniela Ricciarda, ale občas se děje prý naopak. V týmu Red Bull Racing se částečně opakuje situace z roku 2014, kdy se Ricciardo přišel učit od čtyřnásobného šampiona Sebastiana Vettela a místo toho měl na konci sezony více bodů než on. Tentokrát je to ale Australan, kdo musí uznat kvality mladšího kolegy a učit se jeho triky.

"S Maxem a Sebem jsem se setkal v rozdílných bodech jejich kariér, ale i tak se od každého z nich je co učit," přiznal Ricciardo. "Když jsem byl se Sebem, pozoroval jsem jeho interakci s týmem. Bylo to velmi zajímavé. S Maxem přišlo mládí, oheň a energie a pár nových jezdeckých technik, které si nyní mladí osvojili.

Pro Ricciarda je i dobře, že je Verstappen tak obdivován, protože jinak by poražení teenagera nemělo žádnou cenu.

"Maxovi se dostává hodně pozornosti, je nejmladším jezdcem i nejmladším vítězem historie F1. Lidé se mě na něj často ptají, ale mně to nedělá problém. Má hodně pozornosti a je pod velkým tlakem. Já si můžu prostě dělat svou práci. Vím, že je velmi talentovaný. A když budu mít převahu, bude to jako se Sebem. Oba jsou velmi uznávanými jezdci, a pokud obstojíte ve srovnání s takovým soupeřem, je to vaše výhoda."