Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Coulthard přiznává: Nepodával jsem dobré výkony

Coulthard přiznává: Nepodával jsem dobré výkony

V Red Bullu si přijde na 180 tisíc dolarů za každý mistrovský bod.

David Coulthard přiznal, že poslední dva tři roky v McLarenu neodváděl zrovna nejlepší výkony. Důvodem toho je pocit, že jej v týmu nechtějí.

Skotský závodník nyní doufá, že půjde ve stopách svého britského kolegy Jensona Buttona.

"Tomu bylo před dvěma lety u Benettonu řečeno, že končí a v následujícím týmu BAR se znovu našel," řekl David Coulthard.

"Tým stojí za ním, podívejte se na to, co dokázal.

Dokázal bych to také," dodal.

David Coulthard z McLarenu odešel poté, co tým podepsal smlouvu s Juanem Pablem Montoyou. Smlouva byla oznámena již na konci roku 2002.

"Pochopitelně, letošní rok byl trochu těžší, ale abyste podávali výkony, musíte být ve správném prostředí. To mi narozdíl od klíčových soupeřů chybělo.

Mají jistotu, je o ně zájem, což má na jezdce vliv. Kdyby na psychice nezáleželo, pak nemá podpora týmu žádný smysl. V určité situaci bych odvedl dobrou práci."

David Coulthard bude v novém týmu Red Bull Racing, se kterým podepsal smlouvu na jeden rok, brát přibližně polovinu toho, co v McLarenu, tedy asi 4 mil. amerických dolarů. Za každý mistrovstký bod se může tešit na 180 tisíc dolarů.

I kdyby však vyhrál všechny závody a mohl si tak přijít na 38 mil. dolarů, stále by dostal méně než Michael Schumacher, který bede údajně něco mezi 40 až 50 mil. dolarů.