Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Proč Vettel nazval Alonsa idiotem?

Proč Vettel nazval Alonsa idiotem?

Španěl mu blahosklonně odpouští.

Sebastian Vettel je v poslední době poněkud přecitlivělý na pomalejší jezdce, kterým se nechce uhýbat z ideální stopy, když se za ně přiblíží jeho červené ferrari. V závodech se to projevuje dožadováním se modrých vlajek, v trénincích si stěžuje alespoň svému závodnímu inženýrovi a nejčastěji při tom používá slovo idiot. Už to není nic, co by stálo za zmínku, ale včera přece jen zaujal, když idiotem nazval Fernanda Alonsa.

"Možná jsem byl jediný s tímto problémem, ale měl jsem pocit, že jsem někde v ulicích Mexika a ne na závodní trati, tak hustý provoz tam byl," vysvětloval Vettel svůj výbuch emocí. "Předpokládám, že všichni bojovali s tímto problémem. Museli jsme se starat o pneumatiky, hlavně během jízdy na super-měkkých pneumatikách. Nedozvěděl jsem se všechno, co jsem se dozvědět chtěl, protože jsem nezajel ani dvě kola po sobě, aniž jsem se dostal do provozu."

Když se o tom doslechl Alonso, nevyvedlo ho to z míry. Bývalý jezdec Ferrari prý rozumí Vettelově frustraci a tuto urážku mu odpouští.

"Slyšel jsem, co Vettel řekl do vysílačky, ale nebudu z toho dělat problém. On a Ferrari jsou ve velmi frustrujícím období, takže bychom jim měli odpustit."