Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Brawn o Schumacherovi: Vidět povzbudivá znamení

Brawn o Schumacherovi: Vidět povzbudivá znamení

Většina spekulací v médiích není pravdivá.

Ross Brawn řekl, že u Michaela Schumachera jsou pozorovány povzbudivá znamení, více ale říct nemůže, protože si to nepřeje jeho rodina.

Nejúspěšnější jezdec celé historie F1 se v prosinci 2013 zranil při lyžování v Alpách. Poté, co chirurgové a nejlepší lékaři udělali, co bylo v jejich silách, byl Schumacher na žádost rodiny převezen do jeho vily ve Švýcarsku, kde se údajně pomalu zotavuje z velmi vážného poranění mozku. Rodina se rozhodla, že s médii raději nebude vůbec komunikovat a detaily jeho zdravotního stavu drží v tajnosti. V médiích se přesto objevují spekulace, odvolávající se na někoho, kdo zná některého ze Schumacherových přátel nebo rodiny. Naposledy na to doplatil magazín Bunte, který napsal, že Schumacher už může chodit a nyní musí čelit žalobě. Díky tomu víme, že Schumacher není ve stavu, aby mohl chodit nebo hýbat rukama. Ross Brawn ale naznačil, že jeho stav není beznadějný.

Brawn byl při všech sedmi Schumacherových titulech a je považován za jednoho ze strůjců jeho úspěchů v Benettonu i ve Ferrari a později se spolu opět setkali v Mercedesu. Patří k rodinným přátelům a může ho chodit navštěvovat, ale respektuje přání jeho manželky, která nechce, aby se o jeho stavu mluvilo v médiích.

"Rodina rozhodla, že Michaelova rekonvalescence bude probíhat v soukromí a já to musím respektovat," řekl Brawn v rozhovoru pro BBC. "Objevují se povzbudivá znamení a my všichni se každý den modlíme, aby jich bylo více. Proto je pro mě těžké říci více a respektovat soukromí jeho rodiny.

Mohu říci pouze, že v médiích se objevilo mnoho spekulací a většina z nich není pravdivá. Můžeme se pouze modlit a každý den doufat, že se jeho stav bude nadále zlepšovat a že Michaela jednoho dne uvidíme venku a zotaveného z jeho hrozných zranění."