Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone by nechtěl být v Arrivabeneho kůži

Ecclestone by nechtěl být v Arrivabeneho kůži

Ferrari je opět italské a majitelé netrpěliví.

Bernie Ecclestone drží kormidlo F1 už dlouhá desetiletí a viděl přijít, uspět i odejít hodně týmů a viděl jejich proměny. Jak pozoruje v zákulisí, Ferrari je opět pravý italský tým. To z jeho úst nejspíš nebylo míněné jako pochvala, za typicky italské letos označil i politické spory bránící Monze podepsat smlouvu na další roky hostování VC Itálie. Rozhodně by se nyní nechtěl ocitnout v křesle šéfa Scuderie, kterým je od konce roku 2014 Maurizio Arrivabene.

"Velmi bych chtěl, aby se Ferrari zvedlo a začalo vyhrávat závody," řekl Ecclestone během rozhovoru pro oficiální web F1. "Maurizio zoufale potřebuje podporu shora. Podporu, jakou dal svému týmu například Mercedes. Pokud by měl takovou podporu, jakou mělo vedení týmu Mercedesu, Ferrari by mohlo vyhrávat závody. Ale jsem si jistý, že příští rok už uvidíme jiné Ferrari.

Když to místo přijal Jean Todt a šel do Maranella, byl to z jeho strany velký risk. Byl to kompletně italský tým a mnohé z nich znepokojilo, když se dozvěděli, že jim bude šéfovat cizinec. Ale já jsem mu řekl, že pokud s tímto týmem vyhraje šampionát, určitě se v jeho rodokmenu najde někdo ze Sicílie. Nyní je Ferrari opět velmi italské a je řízeno jako italský tým. Mauriziovi jeho práci rozhodně nezávidím. Nechtěl bych být na jeho místě."