Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

I druhá VC Mexika měla obrovský divácký úspěch

I druhá VC Mexika měla obrovský divácký úspěch

Na tribuny si našlo cestu ještě více fanoušků.

Když se Formule 1 loni po dlouhé přestávce vrátila na Okruh bratří Rodríguezů, jezdce již v pátek přivítaly desetitisíce fanoušků a v neděli byly tribuny prakticky plné. Organizátor závodu i vláda Mexika byli stejně nadšení jako fanoušci a zatímco organizátoři závodů na některých jiných okruzích mají v uplynulých letech kvůli poloprázdným tribunám hlavy v smutku, Mexičané během roku přidali nové tribuny. Ty se sice letos nezaplnily beze zbytku, ale závod z okolí trati sledovalo ještě více diváků než loni.

Přesněji, v roce 2015 bylo v neděli na tribunách 134 845 diváků, v roce 2016 jich bylo 135 026. Po sečtení všech tří dnů byla loni celková návštěva 336 174, letos 339 967. Jsou to sice poměrně drobné rozdíly, ale zatímco velký zájem o novou, v tomto případě staronovou, velkou cenu je přirozený, často se stává, že návštěvnost počínaje druhou sezónou prudce poklesne, čemuž se v Mexiku podařilo zabránit.

"Opět jsme ohromeni podporou Mexičanů i zahraničních fanoušků motorsportu, kteří kvůli závodu přicestovali z celého světa," řekl prezident společnosti organizující závod, Alejandro Soberon.
 
VC Mexika
Letos se VC Mexika jela jenom týden po VC USA, ale příští rok by se to mělo změnit, aby mezi podniky vznikla dvoutýdenní mezera a v Mexiku se jelo týden před VC Brazílie. Soberon ale upozorňuje, že kalendář je ještě jen provizorní a finální podoba může být jiná.

"To ještě není finální verze kalendáře, nadále ho zkoumáme a jsme v kontaktu s Formula One Management."