Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kevin Magnussen prý přestupuje do Haasu

Kevin Magnussen prý přestupuje do Haasu

Nahradí Estebana Gutiérreze.

Zdroje webu Motorsport nás informují, že tým Haas a Kevin Magnussen brzy oznámí podpis dvouletého kontraktu. 24letý dánský jezdec se po skončení sezóny stane týmovým kolegou Romaina Grosjeana a Esteban Gutiérrez si bude muset hledat místo někde jinde.

Magnussen zaujal svět F1 již v roce 2013, kdy se stal šampionem prestižní série Formule Renault 3.5 a McLaren kvůli němu po jediné sezóně vyhodil Sergia Péreze. Magnussen ale za tým z Wokingu také závodil pouze jeden rok a sezónu 2015 strávil v roli testovacího pilota a náhradníka. Pak se na něj usmálo štěstí, Pastor Maldonado přišel o svého sponzora a v novém továrním týmu Renaultu se nečekaně uvolnila jedna závodní sedačka. Francouzská automobilka ale už má na rok 2017 smlouvu se zkušeným Nicem Hülkenbergem a je jisté, že minimálně jeden ze současných jezdců bude muset odejít.

Po Magnussenově odchodu je údajně poměrně velká šance, že Renault prodlouží smlouvu britskému nováčkovi, Jolyonu Palmerovi. Tým má vážný zájem také o francouzského jezdce Estebana Ocona, ale pro toho chce Mercedes získat místo, které se uvolní Hülkenbergovým odchodem z týmu Force India. Ocon by tak zůstal pod křídly německé automobilky a Renault by dal další šanci Palmerovi a rozvíjel svůj vlastní program pro mladé jezdce v nižších sériích.