Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Kevin Magnussen prý přestupuje do Haasu

Kevin Magnussen prý přestupuje do Haasu

Nahradí Estebana Gutiérreze.

Zdroje webu Motorsport nás informují, že tým Haas a Kevin Magnussen brzy oznámí podpis dvouletého kontraktu. 24letý dánský jezdec se po skončení sezóny stane týmovým kolegou Romaina Grosjeana a Esteban Gutiérrez si bude muset hledat místo někde jinde.

Magnussen zaujal svět F1 již v roce 2013, kdy se stal šampionem prestižní série Formule Renault 3.5 a McLaren kvůli němu po jediné sezóně vyhodil Sergia Péreze. Magnussen ale za tým z Wokingu také závodil pouze jeden rok a sezónu 2015 strávil v roli testovacího pilota a náhradníka. Pak se na něj usmálo štěstí, Pastor Maldonado přišel o svého sponzora a v novém továrním týmu Renaultu se nečekaně uvolnila jedna závodní sedačka. Francouzská automobilka ale už má na rok 2017 smlouvu se zkušeným Nicem Hülkenbergem a je jisté, že minimálně jeden ze současných jezdců bude muset odejít.

Po Magnussenově odchodu je údajně poměrně velká šance, že Renault prodlouží smlouvu britskému nováčkovi, Jolyonu Palmerovi. Tým má vážný zájem také o francouzského jezdce Estebana Ocona, ale pro toho chce Mercedes získat místo, které se uvolní Hülkenbergovým odchodem z týmu Force India. Ocon by tak zůstal pod křídly německé automobilky a Renault by dal další šanci Palmerovi a rozvíjel svůj vlastní program pro mladé jezdce v nižších sériích.