Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Brawn upřesnil svá slova o Schumacherovi

Brawn upřesnil svá slova o Schumacherovi

Fanoušky tentokrát nepotěšil.

BBC před týdnem citovalo Rosse Brawna, který měl ohledně zdravotního stavu Michaela Schumachera říci, že jsou "vidět povzbudivá znamení", což dodalo novou naději fanouškům po celém světě, kteří už přestávali věřit v jeho, alespoň částečné, uzdravení. Bohužel, Brawn svá slova v novějším rozhovoru upřesnil a pouze doufá, že stav sedminásobného mistra světa se ještě zlepší.

"Ano," odpověděl Brawn na otázku novin The Guardian, zda Schumachera chodí navštěvovat. "Jezdíme za ním, doufáme a modlíme se za to, aby se jednoho dne uzdravil. Byl jsem citován, jak říkám, že jeho stav se zlepšuje, ale tak jsem to nemyslel. Rodina se o jeho rekonvalescenci stará v soukromí a já to musím respektovat. Takže nechci komentovat jeho stav. Mohu říct jen, že velmi doufáme v to, že Schumachera ještě někdy uvidíme tak, jak jsme ho znali."

Brawn se pak ve vzpomínkách vrátil ke dni, kdy se dozvěděl o Schumacherově nehodě a zranění hlavy utrpěném při lyžování.

"Byl jsem na cestě do Skotska, kde jsem chtěl strávit novoroční svátky. Zatelefonovala mi jeho osobní asistentka. Zrušili jsme naše plány a šli za ním. Pro rodinu to byl strašný šok. Pro nás také. Michael byl tak silný člověk a po celou závodní kariéry měl pouze jednu zlomeninu nohy. Je ironií, že toto se mu stalo poté, co skončil a chtěl vést klidnější život."

Michael Schumacher má už pár dní oficiální účet na Instagramu, kde by měly průběžně přibývat fotografie z jeho dlouhé kariéry v motorsportu.