Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Manor se musí vyrovnat se ztrátou desátého místa

Manor se musí vyrovnat se ztrátou desátého místa

Jeden závod ho zřejmě stál miliony dolarů.

Význam Poháru konstruktérů F1 nespočívá pouze v prestiži spojené s umístěním na jeho nejvyšších příčkách, ale také v přímém dopadu umístění na finance týmů. Vítěz dostane nejvíce, druhý tým méně, třetí ještě méně atd. a rozdíly se pomalu zmenšují. Výjimkou je dno tabulky, protože systém je nastaven na podporu deseti nejlepších týmů a ostatní jsou finančně hodně znevýhodněné. Díky tomu je zajímavé sledovat i výsledky nejslabších týmů, ale vypadnutí z první desítky může být i smrtelnou ranou. Manor se už těšil, že sezónu dokončí s jedním bodem na desátém místě, jenže Felipe Nasr získal Sauberu v Brazílii dva body a Manor odsunul na jedenácté místo. Závodní ředitel malého britského týmu fanoušky ujišťuje, že tým dokáže díru v rozpočtu ustát.

"Takové je závodění, to se prostě stává," řekl Dave Ryan. "Z desátého místa jsme měli nesmírnou radost, ale Sauber odvedl dobrou práci, to se nedá popřít. Dostat se z jedenáctého na desáté místo je spojeno s pořádnou finanční odměnou a my bychom ji velmi rádi získali, ale pokud ji nedostaneme, tak se s tím prostě budeme muset vyrovnat.

Netěší nás to, ale Nasr má naše uznání, měl vynikající závod. My jsme dělali, co jsme mohli. Bylo to těsné. Dlouho jsme měli na bodech oba vozy, byli jsme součástí závodu. Po posledním restartu to už ale bylo jasné a věděli jsme, jaká je situace v šampionátu, ale prostě jsme nebyli dostatečně rychlí."