Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Buttona čeká víkend plný emocí

Buttona čeká víkend plný emocí

Konec jedné kapitoly.

Tak loučí se, nebo se neloučí Jenson Button s F1? Oficiálně pouze odchází na dovolenou, ze které se už nemusí vrátit. Do Abú Zabí ho ale přijde podpořit rodina i přátelé, aby byli v tak emocionálních momentech při něm.

"Na tento víkend se opravdu hodně těším už několik týdnů. Bude to konec jedné velmi výjimečné kapitoly mého života a v Abú Zabí se mnou budou přátelé i několik členů mé rodiny. Mám z toho nesmírnou radost," řekl Button. „Bude to ohromně emocionální víkend a doufám, že s podporou fanoušků, týmu a mých nejbližších ze sebe dostanu absolutní maximum a že si tento víkend užijeme."

Po těchto slovech britský jezdec ještě dodal, že zároveň začíná nová kapitola.

"Není to konec mé kariéry v McLaren-Honda, je to start nové fáze. Velmi se na ni těším."

Je velmi pravděpodobné, že Button nebude tím jezdcem, který bude sbírat plody práce odvedené v posledních dvou letech, kdy se vozy McLarenu s pohonnými jednotkami Hondy potácely nejprve na chvostu pole a nyní na hranici bodovaných pozic. Button bude pravděpodobně nadále zapojen do marketingových aktivit japonské automobilky a není překvapením, že nepřiznává, že svou poslední sezónu v roli závodníka F1 si představoval trochu jinak.

"Tento závod bude vyvrcholením dvouletého úsilí, odhodlání a vášně pro tento sport, který miluji. Jsem nesmírně pyšný na všechno, čeho jsem v uplynulých sedmnácti sezónách dosáhl a na fantastický progres, který jsme jako McLaren-Honda dosáhli v posledních letech. Rád jsem pracoval na tak úžasném projektu a moje zapojení do něj tímto nekončí."