Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button o svém odchodu rozhodl příliš brzy

Button o svém odchodu rozhodl příliš brzy

Lituje, že si nenechal více času.

Jenson Button lituje, že si na rozhodnutí o pokračování nebo ukončení kariéry jezdce F1 nenechal více času. Samotné rozhodnutí nelituje, těší se na všechny věci, které nemohl a nestíhal dělat jako závodník královny motorsportu, ale rozhodl se příliš brzy a to mu ovlivnilo celou druhou polovinu letošní sezóny. Možná se to odrazilo i na jeho bodovém kontě, po letní přestávce bodoval pouze dvakrát, zatímco jeho týmový kolega si odvezl body z většiny závodů.

"Teď si myslím, že rozhodnout se v srpnu bylo příliš brzy. Když se jezdec rozhodne odejít a skončit, měl by to udělat co nejpozději," radí Button svým kolegům. "Myslím si, že jsem to uspěchal. Takové rozhodnutí vám změní rozpoložení mysli, v hlavně se něco změní. Nevěřil bych tomu, ale stalo se. Bude to můj velký den, ale není to tak, že bych se už nemohl dočkat, kdy bude konec. Jsem nadšený, že mě čeká poslední závod. Vím, že bude úžasný a že do něj dám všechno, jak jsem vždycky do závodů dával.

Jsem rád, že jsem se takto rozhodl. Kdoví, co se stane příští rok, ale to není důvod mého odchodu. Jednoduše nastal správný čas. Srpnový proces rozhodování, celé měsíce přemýšlení o minulosti, přítomnosti i budoucnosti. Ale nakonec jsem se rozhodl správně. Věřím, že tým bude příští rok konkurenceschopný, já zůstanu jeho součástí a těším se na závody, které příští rok jistě navštívím."

Button se již na starty velkých cen nejspíš nevrátí, ani kdyby měl příležitost. Přesto ale nechce slyšet nic o odchodu do (jezdeckého) důchodu.

"Jaký důchod? To není to správné slovo. Je mi 36 let, takže rozhodně nejdu odpočívat. Příští rok budu pracovat pro tento tým, budu jezdit v jiných vozech a závodění se nevzdám až do sedmdesátky. Do té doby nebudu důchodce. Mění se pouze to, že už za závodění nebudu placený."