Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jenson Button o odstoupení ze závodu: Nevadí!

Jenson Button o odstoupení ze závodu: Nevadí!

Oslava ukončení kariéry začala dříve.

Jenson Button ukončil svou kariéru jezdce F1 odstoupením v 12. kole Velké ceny Abú Zabí 2016. Mistr světa z roku 2009 by si jistě uměl představit velkolepější rozloučení s okruhy velkých cen, ale po chvilce smutku ho televizní diváci viděli v dobré náladě spolu s rodinou a přáteli, kteří ho přišli podpořit.

"Bylo by dobré, kdybych vyhrál… ale závod se nevyvíjel tímto směrem, tak jsem to radši rychle zabalil!" žertoval Button během rozhovoru s NBCSN. "Ale na tom vůbec nezáleží. Už před závodem jsem přes sociální média poslal zprávu, že na výsledku dnešního závodu nezáleží. Přišel jsem se jen bavit, vychutnat si všechny emoce spolu s přáteli a rodinou a týmem a Formulí 1 a fanoušky. To jsem udělal. Konec přišel nečekaně brzy, ale aspoň jsem po vystoupení vozu mohl slavit spolu s fanoušky.

Bylo to úžasné. Skončit dříve není tragédie. Prostě se to stalo. Alespoň můžu začít dříve a pořádně oslavit dlouhou kariéru - 305 velkých cen."

Z 305 startů Button vytěžil 50 pódiových umístění, 15 vítězství a 1 titul mistra světa. Tým Brawn GP existoval jeden rok a Button je a zůstane jeho jediným mistrem světa. Během 17 sezón dlouhé kariéry závodil za týmy Williams, Benetton, BAR, Honda, Brawn a McLaren.

 

 


 

 

 

GP Brazílie - Honda - Jenson Button

 

 

 

 

VC Austrálie - McLaren