Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Co je malé, to je hezké, říká David Coulthard

Co je malé, to je hezké, říká David Coulthard

Red Bull prý dokáže držet krok i navzdory omezenému rozpočtu.

David Coulthard varuje před podceňováním stáje Red Bull Racing. Skot se stal krátce před vánoci právě jezdcem bývalého Jaguaru. Rozpočet týmu je sice v porovnání s například McLarenem mnohem menší, ale… "i malé armády mohou způsobit velké škody, pokud operují efektivně a jsou dobře organizované,“ prohlašuje DC. David očekává, že při vývoji bude hrát mnohem větší roli, než tomu bylo v týmu z Wokingu.
 
Pokud se pohybujete v kontextu menšího týmu, pak máte mnohem větší odpovědnost. Děláte několik věcí najednou. McLaren je možná dva až třikrát větší než Red Bull a každý je odpovědný za jednu konkrétní oblast. Těším se na mnohem větší odpovědnost a možnost vést tým tím správným směrem.
 
Coulthard rovněž připomíná, že by vlastník stáje Dietrich Mateschitz těžko vsadil svou reputaci (a také nemalé peníze), pokud by věděl, že nemá šanci bojovat o vítězství.
 
Pokud se podíváte na to, co Mateschitz dosáhl se značkou Red Bull a jeho vizi, pak je hned jasné, že by rozhodně neinvestoval do něčeho tak nákladného, jako je tým formule 1, jen tak. Nemůže si dovolit neúspěch. Musíme být konkurenceschopní.
 
Coulthard se pohybuje ve světě formule 1 již jedenáct sezón a během té doby vyhrál třináct Grand Prix. David uzavřel s RBR smlouvu na jeden rok (bez opce). Odhaduje se, že hodnota kontraktu dosahuje jednoho miliónu liber plus padesát tisíc liber za každý získaný bod.