Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wehrlein možná přestoupí do Sauberu

 Wehrlein možná přestoupí do Sauberu

Boj o poslední volná místa pokračuje.

Dva týmy mají ještě tři volná místa, které třem jezdcům umožní zúčastnit se sezóny 2017. Sauber oznámil, že i příští rok za něj bude závodit Marcus Ericsson a sponzor Banco do Brasil zároveň oznámil, že už nebude podporovat tým ani Felipe Nasra. Ohledně sedaček ve vozech Manoru jsme nevěděli, zda jedna už není rezervována pro Pascala Wehrleina. Odpověď je záporná, Wehrlein je prý vážným kandidátem na zisk místa u Sauberu. Německý jezdec sám potvrdil, že ho příští rok můžeme vidět v barvách švýcarského týmu.

"Mám tento tým rád, jsem tu šťastný," odpověděl Wehrlein na otázku, zda chce zůstat v Manoru. "Mám tu spoustu přátel a chceme spolu v zimě strávit nějaký čas na lyžích nebo snowboardu, takže se zde cítím opravdu báječně. Tým se evidentně posouvá vpřed, takže proč bych neměl chtít zůstat? Jenže i Sauber je skvělý tým a v minulosti již spolupracoval s Mercedesem a mladými jezdci Mercedesu. Teď je to trochu divné, protože s nimi bojujeme, ale může se stát, že příští rok budu závodit za Sauber. Ale soustředím se na přítomnost. Opravdu si myslím, že Sauber je skvělý tým s velkým potenciálem. Uvidíme, co se stane po sezóně."

Wehrlein také připustil, že o jeho budoucnosti se možná rozhodne až příští rok. Nakonec pravděpodobně rozhodnou peníze. Mercedes bude chtít Wehrleina udržet v F1 co nejlevněji a týmy z chvostu pole hledají jezdce s co největším sponzorským balíkem. Podporovat jezdce v týmu využívajícím staré motory Ferrari by pro německou automobilku nebylo ideální, ale pokud Toto Wolff otevřel tuto možnost, bude se mu snadněji vyjednávat i s Manorem.