Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wehrlein zůstává v mužstvu Mercedesu

Wehrlein zůstává v mužstvu Mercedesu

Možná ale bude pouze zahřívat lavičku

Pascal Wehrlein loni sám získal všech pět bodů Sauberu, ale přesto se s předstihem vědělo, že dostane padáka. Sauber prostřednictvím Alfy Romeo navázal užší spolupráci s Ferrari a junior Mercedesu již není vítaným hostem. Wehrlein svými výkony ale ani Tota Wolffa nepřesvědčil natolik, aby mu našel místo v jiném týmu F1. Zatím nebyl oznámen ani jeho návrat do DTM a spoléhat nemůže ani na to, že bude testovacím jezdcem továrního týmu.

Když se Wolffa zeptali na Wehrleinovu budoucnost, prozradil alespoň tolik, že nad ním nezlomil hůl. Prý zůstane "členem mužstva Mercedesu", jenže nevíme, zda to i něco skutečně znamená, nebo je to pouze snaha nerozloučit se ve zlém.

"Pascal by si rozhodně zasloužil být v F1, nepochybně patří k nejrychlejším jezdcům," řekl šéf Mercedesu. "Momentálně to nevypadá nejlépe, protože již není žádné volné místo, ale rozhodně bude v našem týmu. Není jisté, zda se aktivně zúčastní nějaké série mimo F1, ale rozhodně zůstává v našem mužstvu."

Tak se zdá, že Wehrleinovi se vidina závodění ve stříbrném voze vzdaluje. Kdyby se i Mercedes rozhodl rozloučit s Valtterim Bottasem, loni si respekt padoku získal jiný junior německé automobilky Esteban Ocon. A ve vzdálenější budoucnosti je třeba počítat s Georgem Russellem, vítězem loňského ročníku série GP3.