Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vystřídá Haryanta Vandoorne?

Vystřídá Haryanta Vandoorne?

Indonésanovi skončila smlouva.

Rio Haryanto v Maďarsku přiznal, že jeho setrvání v týmu Manor je nejisté. Jeho první smlouva s týmem byla pouze na prvních 11 závodů sezóny, a když Indonésan opouštěl Hungaroring, ještě nevěděl, jestli se do vozu MRT05 někdy vrátí.

"Uvidíme. Pokud mě uvidíte v Hockenheimu, tak pak nejspíš odjedu celou sezónu," řekl Haryanto.

Vedení Manoru při vyjednávání o prodloužení smlouvy samozřejmě nezajímají pouze Haryantovy výsledky, ale i ochota jeho sponzorů. Nejspíš právě nedostatek sponzorských peněz z Indonésie je důvodem, proč v zimě nebyla podepsána rovnou smlouva na celou sezónu 2016.

Kdo by mohl Indonésana nahradit? Je možné, že odpověď se tento týden nedozvíme a Manor si nechá na rozhodnutí celou letní přestávku. Zástup zájemců o místo v týmu F1 je dlouhý a mezi favority by mohl patřit náhradní jezdec Alexander Rossi, který ale v září ještě bude mít povinnosti v americké sérii IndyCar. Zpět do Manoru by se jistě rád vrátil i Will Stevens, ale zdroje webu Motorsport dávají větší šanci Stoffelovi Vandoornemu.

McLaren chce z Vandoorna, dříve nebo později, udělat svého závodního jezdce a nejlepším způsobem přípravy by bolo najít mu místo v některém ze slabších týmů. Pokud si McLaren chce ve svém týmu i příští sezónu podržet Fernanda Alonsa i Jensona Buttona, Vandoorne by mohl za Manor jezdit i v sezóně 2017.