Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wehrlein a Russell se podělí o místo náhradníka

Wehrlein a Russell se podělí o místo náhradníka

Oba budou závodit mimo F1

Mercedes na Pascala Wehrleina nezanevřel a bere jej zpět jako rezervního jezdce. Poté, co ho ze Sauberu vytlačil junior Ferrari Charles Leclerc, mu německá automobilka sice nezajistila místo na startovním roštu, což je pro jeho kariéru hodně tvrdá rána, ale alespoň tímto způsobem zůstává součástí světa F1.

Wehrlein se letos vrátí do DTM, kterou v roce 2015 opustil jako úřadující šampion. Čekají ho ale krušné měsíce, protože Mercedes letos v DTM končí, takže má pouze tuto sezonu na to, aby opět zaujal. Není jisté, zda s ním trojcípá hvězda počítá i v programu pro formuli E, ačkoli vzhledem k jeho zkušenostem to není nepravděpodobné. Jistě by se ale raději vrátil do monopostu F1.

Jelikož závody DTM na Norisringu a Misanu termínově kolidují s VC F1 na Paul Ricardu a ve Spa-Francorchamps, dvakrát zaskočí na postu náhradníka 20letý britský jezdec George Russell. Ve Francii i v Belgii by byl tak jako tak, jelikož po zisku mistrovského titulu z GP3 bude letos závodit v F2. Na konci minulého roku jsme ho dvakrát viděli v prvním tréninku ve voze týmu Force India, používajícím motory Mercedes, takže se počítalo s možností, že bude jejím rezervním jezdcem. Nicméně v již oznámené jezdecké sestavě této stáje jeho jméno nefiguruje. Možná bude lepší, když se soustředí na náročnou F2.

Aby byl seznam kompletní, musíme zmínit Estebana Ocona, jehož má ještě do konce roku půjčeného Force India, pak bude opět patřit pouze Mercedesu. Nejmladším jezdcem podporovaným Mercedesem je pouze 11letý chlapec závodící v motokárách. Mercedes by si chtěl Itala Andreu Antonelliho vypěstovat téměř od "semínka", přičemž Toto Wolff v něm vidí potenciál na "nového Lewise Hamiltona".