Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Wehrlein: Mercedes teď musí upravit juniorský program

Wehrlein: Mercedes teď musí upravit juniorský program

Odchod z DTM může mít nečekanou výhodu.

Jednoho z jezdců F1 nejspíš rozesmutnila zpráva o odchodu Mercedesu z DTM více než ostatní. Pascal Wehrlein se v autě této automobilky v roce 2015 stal šampionem série a díky tomu ho automobilka přesunula do F1. Šampionát vozů velmi odlišných od monopostů ale nikdy nebyl ideální cestou do F1 a Mercedes nyní bude muset učit a testovat své mladé jezdce někde jinde.

"Spojení s Mercedesem rozhodně zůstává dobrým způsobem, jak se nasměrovat do F1," nepochybuje Wehrlein. "DTM není běžnou cestou do F1. Jezdec začíná v F4, F3, F2, GP3, to je normální cesta. V mém případě to bylo jiné, neměl jsem možnost závodit v GP2. Neměl jsem jeden a půl milionu, takže jsem se musel rozhodnout, kde budu závodit po F3. Když jsem dostal nabídku od Mercedesu, nebylo nad čím přemýšlet. Mohl jsem závodit v DTM, dostávat plat a neutratit šílené peníze za další rok v F3 nebo jinde.

Jak jsem řekl, nebyla šance dostat se do GP2, takže přestup do DTM byl jedinou možností a byl jsem za ni vděčný. Věděl jsem, že pokud budu dobrý, pokud budu vítězit, tak bude i nějaká šance dostat se do F1. Naštěstí jsem vyhrál a teď jsem v F1, ale bylo to možné pouze díky závodění za Mercedes. Bez účasti v DTM ale bude své jezdce posílat do F3, GP3 a F2 a už je asi nebude vodit oklikou."

Závodění ve voze DTM mohlo ukončit kariéru Estebana Ocona, dalšího juniora Mercedesu, kterému se v této sérii vůbec nedařilo a přestup do Manoru uprostřed roku 2016 byl pro něj vykoupením. Mercedes má v DTM ještě Lucase Auera, synovce Gerharda Bergera, kterému již vyjednal testovací jízdy s týmem Force India. Je ale možné, že Wehrlein se mýlí a DTM v mozaice Mercedesu nahradí Formule E, jejíž vozy jsou také velmi odlišné od F1.