Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes a Sauber oznámí jména jezdců až příští rok

Mercedes a Sauber oznámí jména jezdců až příští rok

Do Vánoc to už nestihnou.

Mercedes webu F1i potvrdil, že oznámení jména nástupce Nica Rosberga ještě nemají naplánované, ale určitě to nestihnou do Vánoc a do práce se vrátí až 3. ledna. Složení jezdecké sestavy mistrovského týmu pro rok 2017 se tak dozvíme až v roce 2017.

"Z naší strany už letos nečekejte žádné oznámení, nic není naplánováno na období od teď až do našeho návratu do práce 3. ledna," cituje F1i zástupce Mercedesu.

Svůj přestup do Mercedesu už vyloučil Sebastian Vettel, hned vyloučil i přestup Kimiho Räikkönena, Fernando Alonso oznámil, že nadále věří projektu McLarenu a Red Bull oznámil, že z Toro Rosso nepustí Carlose Sainze. Naopak, Williams by za určitých okolností byl ochotný vzdát se Valtteriho Bottase a volný zůstává Pascal Wehrlein.

Wehrlein je pravděpodobně důvodem, proč i tým Sauber odložil oznámení nové jezdecké dvojice až na leden. Marcus Ericsson má své místo jisté, ale Felipe Nasr přišel o sponzora a jeho šance na setrvání v týmu jsou údajně velmi malé, zatímco Mercedes je ochoten sponzorovat Wehrleina i v týmu, který nepoužívá jeho pohonné jednotky.

"Momentálně je náš plán takový, že jméno druhého jezdce oznámíme na začátku ledna 2017," odpověděl mluvčí Sauberu na otázku webu GPUpdate.