Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes pravděpodobně nezíská velké jméno

Mercedes pravděpodobně nezíská velké jméno

Zůstávají dvě možnosti.

Toto Wolff a Niki Lauda dnes v Brackley vedou důležité rozhovory s ostatními členy vedení týmu Mercedes a sestavují seznam potenciálních náhradníků Nica Rosberga. Úřadující šampion je o svém rozhodnutí informoval až po sezóně a tak se stalo, že tým dominující posledním třem sezónám má jeden prázdný kokpit, ale problém získat do něj dost dobrého jezdce, protože všichni už mají smlouvy. Média se rychle pustila do spekulací o získání Sebastiana Vettela, Kimiho Räikkönena nebo Fernanda Alonsa, vždyť všichni tři šampióni mají se svými současnými týmy smlouvy pouze na jednu sezónu. Wolff však získání hvězdy jiného týmu považuje za nejméně pravděpodobnou možnost. Tento tým by se po uvolnění svého jezdce dostal do stejné situace, v jaké je nyní Mercedes.

"Můžeme se vybrat třemi směry," řekl Wolff ještě před poradou se zbytkem týmu. "Jedna z nich vede k číslu 1 a číslu 2, jak to mělo Ferrari, když tam jezdili Schumacher a Massa. Můžeme vzít jezdce, který bude schopný získávat body do poháru konstruktérů. Druhá cesta vede k využití našich juniorských jezdců, Ocona nebo Wehrleina. Proč ne, když jiné týmy daly šanci Verstappenovi i Vandoornovi. Třetí možností je jít na trh se špičkovými jezdci."

Když Wolff dostal od Gazzetta dello Sport otázku ohledně možnosti přestupu Sebastiana Vettela, upřesnil, že získání mistra světa je velmi nepravděpodobné.

"Nebudu se míchat do interních záležitostí Ferrari a ani nevím, jestli by Sebastian vůbec chtěl přestoupit. Co by Ferrari nebo McLaren dělaly, kdyby v prosinci přišly o Vettela nebo Alonsa? Nebo Williams o Bottase? Možnost, kterou jsem zmínil jako poslední, se mi zamlouvá nejméně."

Vzhledem k tomu, jak otevřeně Wolff řekl, že jezdec získaný ze slabšího týmu by byl pouze v roli Hamiltonova pomocníka, se zdá velmi pravděpodobné, že chce místo nabídnout Estebanu Oconovi nebo Pascalu Wehrleinovi. Wehrlein se už nechal slyšet, že je připravený.

"Jedna sezóna v F1 není moc, ale cítím, že jsem připravený. Věřím si, teď je na šéfech, aby rozhodli. Toto musí mít od pátku přehřátý telefon, jistě ho kontaktovala spousta jezdců. Já budu respektovat proces výběru," řekl německý jezdec během Autosport Awards, kde si přebral cenu pro nováčka roku.

Wehrlein nezapomněl připomenout, že během sezóny v roli závodního jezdce Manoru také testoval pro Pirelli a nasbíral více kilometrů, než kterýkoli jiný jezdec.

"Myslím, že mám za sebou nejvíce dnů testování pneumatik pro sezónu 2017, což jsou mimořádně důležité zkušenosti!"

Navíc, Wehrlein je volný jezdec, ještě nepodepsal smlouvu s Manorem a s Oconem již počítá Force India, se kterou jen před pár týdny podepsal dvouletý kontrakt.