Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo zůstává nohama pevně na zemi

Ricciardo zůstává nohama pevně na zemi

Mercedes ví, jak udělat skvělou aerodynamiku.

Před sezónou 2017 se technická pravidla pro pohonné jednotky nemění, pouze se zrušil žetonový systém, takže rozdíly ve výkonu i v dalších vlastnostech pohonných jednotek by se měly opět zmenšit. Na straně vozů je to naopak, všechny týmy pracují na zcela nové aerodynamice. Ideální příležitost ukončit vládu Mercedesu a v roli favorita na jeho sesazení je druhý tím minulé sezóny a předchozí vladař, Red Bull Racing. Daniel Ricciardo ale zatím sebe a svůj tým nevidí jako favority.

"Myslím, že mnozí lidé jsou novými pravidly nadšeni, já se snažím zůstat nohama pevně na zemi," řekl Ricciardo. "Můžeme mít skvělý aerodynamický balík, ale asi nás to stojí čas na rovinkách. Nedejte se zmást, Mercedes má skvělou pohonnou jednotku, ale i skvělý vůz.

Uvidíme. Ale co se stalo v Singapuru? I tam získávali na rovinkách (na krátkých rovinkách v Singapuru, kde jsou důležité výjezdy ze zatáček a akcelerace z nízkých rychlostí, pozn. red.), Rosberg byl v kvalifikaci o půl sekundy rychlejší, takže mají opravdu dobrý vůz. Podle mě jsou to jednoznačně oni, koho budou chtít v Melbourne všichni porazit. Ale snad k nim budeme dostatečně blízko a budeme s tím moci něco dělat."

V podobném duchu se vyjádřil Christian Horner, ačkoli Wolffovi nezávidí jeho situaci s prázdnou sedačkou po Nicovi Rosbergovi a hrozbou odchodu technického ředitele.

"Mercedes nyní musí řešit věci kolem jezdců a technického personálu, ale je to velmi silný tým. Bude zajímavé vidět, koho si nakonec vyberou, protože mají relativně omezené možnosti."