Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Schumacherova rodina zahájila iniciativu Keep Fighting

Schumacherova rodina zahájila iniciativu Keep Fighting

Bude šířit důležité poselství.

Rodina Michaela Schumachera zahájila neziskovou iniciativu Keep Fighting. Její úlohu vysvětluje oficiální zpráva.

""Keep Fighting" se bude snažit proměňovat pozitivní energii přijatou sedminásobným mistrem světa formule 1 a jeho rodinou na sílu šířící dobro do celého světa."

Hesly iniciativy budou "Pokračuj v boji" a "Nikdy se nevzdávej", což je přístup, který šampion uplatňoval v F1 a jehož se nyní při jeho léčbě drží jeho manželka Corinna.

"Chtěli bychom lidi inspirovat k tomu, aby svůj boj nikdy nevzdávali," řekla Corinna Schumacher.

Schumacherova manažerka, Sabine Kehm, vysvětlila: "Tohle je první krok k něčemu, co snad bude pomáhat lidem. Úmyslem iniciativy Keep Fighting je šířit víru, že neexistuje možnost vzdát se. To je něco, co neplatí pouze v motorsportu. Rádi bychom tímto způsobem otočili strašlivou událost, která zasáhla celou rodinu Schumacherových, na něco pozitivního.

Chceme vyslat signál o svém odhodlání lidem, kteří to potřebují. Iniciativa Keep Fighting je o kuráži, naději a víře ve vlastní přesvědčení. Je o vracení pozitivní energie, kterou Schumacherova rodina dostala od spousty úžasných lidí z celého světa."

Iniciativa startuje při příležitosti blížícího se smutného výročí. Od nešťastného Schumacherova pádu už uplynuly téměř celé tři roky. Na webové stránce www.keepfighting.ms naleznete spoustu fotografií ze Schumacherovy kariéry, které se mají spolu s poselstvím začít šířit po sociálních sítích. Kehm zároveň fanouškům připomněla, že jeho zdravotní stav je jeho soukromou záležitostí, informace o něm jsou dostupné pouze rodině. Pro fanoušky může být těžké to pochopit, ale Schumacher si udržoval soukromí a osobní život oddělený od života známého sportovce i v době největší popularity a je správné, aby to tak zůstalo.

Médii mezitím koluje zpráva, že se někomu podařilo zblízka vyfotit Schumachera ležícího na posteli a fotografii je ochoten prodat za milion eur. Případ už vyšetřuje prokuratura. Pokud by se fotografie dostala na veřejnost, je potřeba počítat s tím, že tři roky po nehodě bude sedminásobný šampion vypadat jinak, než si ho pamatujeme.