Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo si užívá nabírání svalové hmoty

Ricciardo si užívá nabírání svalové hmoty

Slabí jezdci budou mít problém.

Jezdci už příští měsíc poprvé usednou do vozů sezóny 2017 a očekávají, že jim dají zabrat mnohem více, než vozy posledních let. Časy na kolo mají v průměru klesnout o čtyři až pět sekund a všechen tento čas má být získán v zatáčkách. Zároveň vzrůstá minimální hmotnost vozů a vedlejším efektem těchto změn bude, že jezdci s postavami žokejů opět naberou trochu svalové hmoty.

"Já osobně se na to těším, protože budu mít více silových cvičení a ty mám rád," řekl Daniel Ricciardo, který by tento rok mohl zabojovat o svůj první titul mistra světa. "Minulý rok a v letech předtím jsme museli trénovat tak, abychom si udrželi nízkou hmotnost. Mnoho dlouhých cvičení, ale ne moc intenzivních, aby nám nenarostly svaly. Trénink byl kvůli tomu trochu nudnější, ale nyní můžeme přitvrdit, nabrat svaly a tak..."

Ricciardo oceňuje, že zimní testy letos začnou až na konci února a v Austrálii se bude závodit až na konci března. Do formy se musí dostat teď, protože pak až do letní přestávky nebude mít možnost trénovat tolik, kolik by potřeboval.

"V tomto ohledu je dobře, že testování začne tak pozdě. Dává nám to více času na fyzickou přípravu. Během tak dlouhé sezóny, s tolika závody, nemáte dostatek času na pořádný fyzický trénink. Tu a tam máte celý den, ale nikdy nemáte celý týden, nebo jen velmi zřídka. Jsem rád, že nyní mohu trénovat dva měsíce předtím, než si poprvé sednu do vozu."

Jolyon Palmer z Renaultu si myslí, že fyzická připravenost jezdců bude vidět i na trati, na konci závodů.

"Dovedu si představit, že to bude něco znamenat. Nevíme přesně, jak rychlé budou nové vozy, protože známe některá čísla, ale ještě nevíme, jaké budou pneumatiky," řekl Palmer. "Pokud to bude, jak si myslíme, tak se podle mě velmi rychle ukáže, kdo v zimě tvrdě trénoval v tělocvičně a kdo ne. Pokud někdo v zimě nebude poctivě trénovat, projeví se to. Nové vozy budou rychlé, mnohem rychlejší než loňské. jízda v nich bude i fyzickou výzvou, takže to, podle mě, bude vzrušující."