Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rosberg: Mercedes možná bude chtít Vettela

Rosberg: Mercedes možná bude chtít Vettela

Otázkou je, zda Vettel bude chtít odejít z Ferrari.

Nica Rosberga by nepřekvapilo, kdyby Valtteri Bottas zůstal v Mercedesu pouze jednu sezónu. Ne proto, že by to déle s Lewisem Hamiltonem nevydržel, ani proto, že by ho měl vyměnit jeden z jezdců juniorského programu Mercedesu. Německá automobilka bude do svého vozu chtít německou hvězdu, čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela.

"Není těžké vidět, proč bylo pro Mercedes nejlepší vzít Bottase, ale Vettelovi bude končit smlouva s Ferrari, takže může být pro Mercedes velmi lákavou volbou. Jsem si jistý, že se o něm bude uvažovat," citují Rosberga italské noviny La Repubblica.

Když Vettel přestoupil z Red Bullu do Ferrari, zdál se tam být dokonale šťastný a Ferrari i díky jeho třem vítězstvím obsadilo druhé místo poháru konstruktérů, nad ním zůstal už jen Mercedes. Jenže místo ještě lepší sezóny následovala sezóna bez vítězství a pád pod Red Bull, Vettelův bývalý tým. Rok 2017 je posledním rokem Němcova současného kontraktu a obě strany médiím řekly, že o novém se nebude mluvit, dokud nebudou k dispozici výsledky prvního závodu letošní sezóny. Ve Ferrari to už před koncem minulé sezóny zajiskřilo, když se Maurizio Arrivabene nechal slyšet, že Vettel by se měl méně míchat do dění za oponou a více se soustředit na svou práci jezdce. Toto Wollf, šéf Mercedesu, se zase po podpisu smlouvy s Bottasem nechal slyšet, že finský jezdec chápe, proč má smlouvu pouze na rok a že se bude muset velmi snažit, když bude chtít další.