Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tatiana Calderón, nová žena v F1

Tatiana Calderón, nová žena v F1

Sauber si ji vybral za vývojovou jezdkyni.

Susie Wolff, Simona de Silvestro, Carmen Jordá. Před dvěma, třemi lety všechny tři tvrdily, že je jednou uvidíme na startu velké ceny F1 a všechny tři jsou již pryč. Testovací jezdkyně Williamsu ukončila kariéru, vývojovou jezdkyni Sauberu opustil sponzor a testovací jezdkyně Lotusu se se svým týmem rozloučila, když ho koupil Renault. Loni si jezdecké kombinézy oblékli pouze muži, ale už rok 2017 může být jiný. Vývojovou jezdkyní Sauberu se totiž stala 23letá Tatiana Calderón.

Kolumbijka od roku 2010 vyhrála dva závody. V roce 2014 se jí podařilo vyhrát jeden závod Florida Winter Series a jedno vítězství si odnesla ze sezóny 2015-16 série MRF Challenge Formula 2000, kde ale byla sedmkrát na stupních vítězů a v celkovém hodnocení skončila druhá. Práci pro tým F1 dostala poté, co byla loni jednadvacátá v sérii GP3.

Místo vývojové jezdkyně je spojeno hlavně s prací v simulátoru a s týmem bude i během závodních víkendů, zatímco opět zkusí štěstí v GP3. Není jisté, zda se dostane i do kokpitu vozu Sauber C36. Šanci by mohla dostat během dvou testovacích dnů vyhrazených pro mladé talentované jezdce.