Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Alonsa další slabý rok nezastaví

Alonsa další slabý rok nezastaví

Kariéru chce ukončit jako vítěz.

První rok obnoveného partnerství McLarenu a Hondy byl o učení a pokládání základů a druhý byl ovlivněn problémy v první, ale třetí rok, poslední rok platnosti smlouvy s Fernando Alonsem, měl už být bezpodmínečně vítězný. Sezóna ještě nezačala, ale po Alonsově vyjádření, že pohonné jednotce Hondy chybí výkon stejně jako spolehlivost, to nevypadá ani na boj o stupně vítězů. Popožene Alonsa další sezóna nenaplněných očekávání do jezdeckého důchodu? Určitě ne!

"Vždy plavu proti proudu. Když lidé začínají být pesimističtí, já jsem optimistický. Když jsou lidé extrémně nadšení, já si začínám dělat starosti," řekl dvojnásobný mistr světa, který své tituly získal v letech 2005 a 2006.

Jsem si jistý, že letos budeme konkurenceschopní. Nevím kdy přesně, ale budeme konkurenceschopní a chci vyhrávat závody a být na pódiích. A pokud by to nevyšlo, tak... Tak zaútočím příští rok! Pro mě je to další motivace pokračovat a vítězit. Neskončím se závoděním bez dobrého pocitu a výsledku, jaký si zasloužím."

Alonso řekl, že neskončí se závoděním, ale neřekl nic o McLarenu ani odchodu z F1. Formuloval takto svou odpověď úmyslně? To se dozvíme až během sezóny. Fyzička ani jezdecké schopnosti mu nebrání pokračovat v F1, kde je již od roku 2001.

"Když jednoho dne budu mít pocit, že ostatní jsou skvělí v zatáčkách, brzdí později než já, akcelerují dříve než já, mají lepší starty než já, až pak řeknu, že nastal čas skončit. Teď ale vidím pravý opak. Letos, tuhle zimu, ještě víc než předtím. Sám sebe vidím na nejvyšší úrovni, takže teď je čas boje."