Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mika Salo bude testovat pro Ferrari

Mika Salo bude testovat pro Ferrari

Maranellští disponují armádou šesti jezdců!

Bývalý pilot formule 1 Mika Salo letos opět usedne do kokpitu formule 1. Fin oznámil, že jeho smlouva s týmem Maserati obsahuje i testování pro Ferrari.
 
Salo není pro Ferrari neznámou osobou. Fin vypomohl Italům v roce 1999 k zisku Mistrovství světa konstruktérů, když zaskočil za zraněného Michaela Schumachera. Mika si však udržel dobré vztahy s Ferrari i poté.
 
S Maserati, sesterskou společností Ferrari, bude letos Salo bojovat v šampionátu FIA GT. Mika si však současně zajistil i návrat do formule 1, ze které odešel po skončení angažmá u Toyoty po sezóně 2002.
 
Salo uvedl, že jeho smlouva s Maserati zahrnuje “garanci, že budu testovat vůz formule 1 alespoň jednou ročně. Bylo to něco, co jsem chtěl mít ve smlouvě a oni na to přistoupili. To mi udělalo velikou radost.
 
Ferrari není rozhodně týmem, který by zahodil jakoukoliv příležitost týkající se testování. Salova přítomnost v autě bude určitě znamenat nemalý přínos pro vývoj vozu. Není proto nepravděpodobné, že by zůstalo pouze u jednoho svezení.
 
Viděl jsem plán testování pro celou sezónu a moje jméno figuruje u několika testovacích dní,“ uvedl Salo v rozhovoru pro finský deník Turun Sanomat. “Očekávám proto mnohem více testování, než bylo původně plánováno.
 
Zahrnutí Sala do plánů Ferrari znamená, že tato stáj disponuje již armádou šesti testovacích jezdců. Na seznamu maranellských figurují kromě závodních jezdců Michaela Schumachera a Rubense Barrichella ještě Luca Badoer, Marc Gené, Andrea Bertolini a nejnověji i Mika Salo.