Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Häkkinen: Kimi neměl mluvit o svém odchodu

Häkkinen: Kimi neměl mluvit o svém odchodu

Tým se nyní bude spoléhat na Fernanda Alonsa.

Ještě nepřešlo ani dva a půl roku od návratu Kimiho Räikkönena do královny motorsportu a finský závodník už opět myslí na odchod a soutěžení v jiných sériích. Podle Miku Häkkinena, mistra světa z let 1998 a 1999, ale udělal jeho krajan velkou chybu, se svými plány na odchod se v žádném případě neměl svěřovat novinářům.

"Každý může dělat a říkat to, co uzná za vhodné, ale podle mého názoru to z taktického hlediska nebylo zrovna rozumné", upozorňuje Häkkinen. "Když mechanici i všichni ostatní v týmu vědí, že jezdec o rok a půl pravděpodobně skončí, budou věnovat více pozornosti jeho kolegovi, v tomhle případě Fernandu Alonsovi."

Podle dvojnásobného mistra světa je lepší rovnou hodit ručník do ringu, než pokračovat i s menší motivací: "Když člověk začne myslet na odchod, má to negativní vliv na jeho motivaci. Již se nedokáže dostatečně soustředit na věci potřebné k závodění v F1."

Sám Mika Häkkinen opustil Formuli 1 i závodění ve 33 letech, krátce před koncem sezóny 2001. Pak mu však vzrušení ze závodění přece jen začalo chybět a v letech 2005 až 2007 reprezentoval barvy Mercedesu v sérii DTM.