Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hugo Häkkinen skončil se závoděním

Hugo Häkkinen skončil se závoděním

Syna Miku Häkkinena se v F1 nedočkáme.

Mika Häkkinen médiím oznámil, že jeho syn Hugo už závodnickou přilbu definitivně pověsil na hřebík a dává přednost kariéře fotbalisty.

15letý Hugo má za sebou pár sezón na francouzské půdě a v letech 2012 a 2013 patřil mezi nejlepší jezdce třídy Kadet. Pak však zjistil, že ho víc baví honit fotbalový míč na trávníku než sekundy na asfaltu a dnes už je to i oficiální.

"Hugo zkoušel motokáry a byl v nich dobrý, ale nemiluje je," napsal Mika v jeho blogu pro McLaren.

"Má 15 a jeho láskou je fotbal. Je odhodlán stát se profesionálním hráčem fotbalu a já ho v tom podpořím. Nevadí mi, že nebude raději profesionálním jezdcem, i když bych ho v tom samozřejmě podporoval, kdyby chtěl.

Kromě toho, pro jezdce je těžké být synem dvojnásobného mistra světa F1, protože to některé věci zjednodušuje, ale jiné jsou kvůli tomu těžší. Můžete se na to zeptat mého starého přítele a rivala, Damona Hilla.

Své o tlaku spojeném se známým jménem musí vědět i Mick Schumacher, syn Michaela Schumachera, kterého Mercedes pozval i na svou akci Stars & Cars, kde se setkal s dalším synem mistra světa F1 - Nicem Rosbergem.

"Mick to má horší než já. Kolem jeho účasti v závodě je vždy velký rozruch. Já jsem něco takového nikdy nemusel řešit. Je to škoda, protože mu to jistě bere část potěšení ze závodění. Ale musí to přijmout a naučit se s tím žít,“ řekl Rosberg.