Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

VC Austrálie byla nejlepším závodem Fernanda Alonsa

VC Austrálie byla nejlepším závodem Fernanda Alonsa

S bojem o body se může na nějaký čas rozloučit.

Fernando Alonso jel, jako snad ještě nikdy předtím. Díky tomu držel svůj mclaren na desátém místě a dokázal jeden bod ochránit před Estebanem Oconem i Nicem Hülkenbergem. Bohužel pouze do chvíle, kdy selhalo zavěšení, ale přesto ho překvapilo, že jel tak dobře v tak špatném voze.

"Asi to byl můj dosud nejlepší závod," řekl po závodě dvojnásobný mistr světa. "Málokdy sedíte v tak slabém voze, bez jakékoliv zimní přípravy, musíte brutálně šetřit palivo, přitom jízdou bez nohy na plynovém pedálu jsme ztráceli asi tak sekundu na kolo, ale přesto jsme byli na bodech. Byl jsem pořádně překvapený. Nakonec jsme závod nemohli dokončit, ale nejspíš byl jedním z mých nejlepších."

Co se týče závodů v Číně a v Bahrajnu, Alonso není vůbec optimisticky naladěn. Dlouhé rovinky zvětší největší nevýhodu McLarenu, nízký výkon motoru Honda.

"Jak jsem řekl, takové víkendy jsou vzácné. Třináctý v kvalifikaci a na bodovaném místě v závodě. V dalších závodech to bude v podstatě nemožné. Tato trať je náročná, velmi úzká, velmi hrbolatá. Potřebujete zkušenosti. Na normální trati budeme o něco níže, takže potřebujeme okamžité zlepšení, jinak nás čekají velmi frustrující závody."

Stoffel Vandoorne dnes přijímal gratulace k 25. narozeninám. K umístění v závodě mu asi negratuloval nikdo, skončil třináctý. Jeho vůz měl poruchu elektroniky a Belgičan na začátku závodu přišel o displej na volantu. V boxech vůz restartoval a mohl pokračovat v jízdě, ale ve výsledkové tabulce je poslední, až pod Antoniem Giovinazzim ze Sauberu a s dvoukolovou ztrátou na vítěze.