Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel a Hamilton se těší na vzájemné souboje

Vettel a Hamilton se těší na vzájemné souboje

Po mnoha letech opět v boji o titul?

Lewis Hamilton a Sebastian Vettel se naposledy setkali v celosezónním boji o titul v roce 2010. Na konci první Vettelovy mistrovské sezóny je dělilo 14 bodů, což Hamiltona v šampionátu odsunulo až na konečné čtvrté místo. V dalších dvou sezónách se Hamilton a McLaren nedokázali udržet v boji o titul a britský jezdec pak odešel do Mercedesu, zatímco Vettel s Red Bullem získával další mistrovské tituly. V roce 2014 se karta obrátila a začal dominovat Mercedes a Vettel odešel z Red Bullu do Ferrari. Rok 2017 by nám konečně mohl nabídnout souboj těchto dvou skvělých jezdců, trojnásobného a čtyřnásobného mistra světa. Oni sami doufají v to samé.

"Už dokázal, že je jedním z nejrychlejších jezdců v F1 a samozřejmě by se mi ohromně líbilo svádět s ním těsné boje," řekl Vettel. "Nyní se zdá, že máme stejně dobré vozy a doufám, že to tak zůstane. Uvidíme, jak se to vyvine. Baví mě závodit o trofej pro vítěze a baví mě závodit s nejlepšími."

"Konečně se stalo, že spolu můžeme opravdu závodit," řekl Hamilton. "Přál bych si, abychom v těchto vozech mohli mít i těsnější souboje, ale i tak si myslím, že v podobně rychlých vozech nás čeká mimořádně náročná sezóna. Bude to fyzicky i mentálně náročné, ale jak řekl Sebastian, závodění je na F1 to nejlepší. Donutí vás to pracovat tvrději, zvedat laťku. A já se na to těším."