Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Volkswagen nakonec vyslal na setkání Domenicaliho

Volkswagen nakonec vyslal na setkání Domenicaliho

Koho zastupuje Mario Illien?

FIA dnes hostí zástupce výrobců motorů pro F1, zástupce majitelů komerčních práv na F1, ale i jiné známé osobnosti motorsportu. Výsledkem setkání má být základní představa o tom, jaké motory bude Formule 1 používat od roku 2021.

"Cílem setkání je dát dohromady názor výrobců na budoucnost pohonných jednotek," řekl šéf týmu Mercedes, Toto Wolff. "Zástupci automobilek, které jsou nyní v F1, nebudou jediní, kdo se ho zúčastní."

Auto Bild včera rozšířil zprávu, že svého zástupce tam bude mít i koncern Volkswagen, který vyšle někoho z dceřiné automobilky Audi. Pravdivá ale byla pouze první část zprávy. Setkání se nakonec účastní Stefano Domenicali. Bývalý šéf Scuderie Ferrari v současnosti pracuje pro Lamborghini, další z rodiny automobilek spadajících pod německého giganta. Mluvčí Audi mezitím média upozornil, že účast na setkání ještě neznamená, že společnost má vážný zájem o F1 a Audi ho momentálně opravdu nemá.

Auto Bild tvrdí, že své zastoupení bude mít přinejmenším osm společností vyrábějících automobily a přítomen bude i Mario Illien, zakladatel společnosti Ilmor, která loni pomáhala Renaultu s vývojem pohonné jednotky, ale letos už ve spolupráci nepokračují. Illien se údajně přesouvá k McLarenu, kde bude pomáhat Hondě.