Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Alonso bude v F1 ještě pět let...

Alonso bude v F1 ještě pět let...

... nebo možná ani nedokončí sezónu 2017.

Když se ukázalo, že McLaren a Honda ani letos nedaly dohromady vítězný stroj, pozornost se opět jednou zaměřila na Fernanda Alonsa. Jeden z nejoblíbenějších a nejuznávanějších jezdců F1 předčasně odešel z Ferrari a vrátil se do McLarenu, aby s tímto týmem dokázal to, co se mu ve Ferrari nepodařilo. Získat třetí mistrovský titul. Jaká je Španělova budoucnost? Výkonný ředitel McLarenu by mu kdykoliv dal podepsat novou smlouvu a nepřekvapilo by ho, kdyby závodil ještě dalších 5 let.

"Je mimořádně motivovaný a ve skvělé kondici. Pokud bude chtít, může mít před sebou ještě 5 let závodění," řekl novinářům o Alonsovi Zak Brown. "Byl bych moc rád, kdyby u nás zůstal. A podle mě zůstane, pokud mu dáme dobrý vůz."

Zcela jinak vidí situaci kolem Alonsa jeho bývalý soupeř Mark Webber. Zkušený Australan si myslí, že frustrovaný Alonso možná ani nedokončí sezónu.

"Fernando možná nevydrží až do konce roku," řekl Webber pro belgickou televizi Sporza. "Je možné, že Stoffel (Vandoorne) dostane jiného týmového kolegu. Fernando nemusí jezdit do konce sezóny. Nikdy nevíte. Je frustrovaný. Ani kdyby mohl být sedmý nebo šestý, nebyl by spokojený. Pro Stoffela je boj o body celkem dobrý, ale Fernanda vůbec nezajímají. On by chtěl bojovat o stupně vítězů."

Kdo by pak Alonsa nahradil? Vandoorne by vedle sebe potřeboval někoho hodně zkušeného. Možná 37letého jezdce s mistrovským titulem z roku 2009?