Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dennis by Alonsa do Indy neposlal

Dennis by Alonsa do Indy neposlal

A Alonso by nabídku nepřijal, kdyby měl v F1 dobrý vůz.

Na bodovém kontě má nulu a přesto je v Bahrajnu uprostřed zájmu médií. Řeč je samozřejmě o Fernandu Alonsovi, který se po VC Bahrajnu začne připravovat na letošní závod Indianapolis 500. Jak řekl po oznámení své účasti v nejznámějším americkém závodu, s nápadem přišel a realizoval ho Zak Brown. Ten do týmu přišel po nuceném odchodu Rona Dennise, který by takové dobrodružství neumožnil.

"Myslím, že ne," řekl Alonso. "Zak je větší vizionář než ostatní šéfové týmů a ředitelé, které jsem dosud měl. Na motorsport se dívá jinak a McLaren vidí větší, ne koncentrovaný na F1. Je to pravý závodník, je skvělé, že ho McLaren vzal na palubu."

Alonso dostal také otázku, zda by v Indianapolis závodil, kdyby měl konkurenceschopný vůz v F1.

"Kdybych letos měl konkurenceschopný vůz a měl 43 bodů (jako Lewis Hamilton a Sebastian Vettel), tak bych si nemohl dovolit vynechat závod a ztratit příležitost získat dalších 25 bodů. Bylo by to jiné, kdybychom byli konkurenceschopní."

Alonso v den oznámení také zmínil, že chce získat trojkorunu motorsportu, což zatím dokázal pouze Graham Hill. Velkou cenu Monaka už vyhrál, příští měsíc dostane šanci v Indianapolis, ale co Le Mans?

"Rozhodně se o tom tento rok uvažovalo. Jelikož Zak je Američan, chtěl Indy 500. Éric (Boullier, šéf týmu) je Francouz a chtěl by Le Mans. Letos jsem díky partnerství McLarenu a Hondy dostal atraktivní příležitost jet Indy 500. 24 hodin Le Mans pojedu, jakmile to bude možné. Nevím, jestli to bude už příští rok, nebo to ještě potrvá roky. Mou prioritou je F1. Pokud vedle F1 mohu jezdit i v jiných sériích, tak jako teď, tak se rád chopím příležitosti. Ale pokud ne, budu jen v F1."