Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Za Verstappenovo šesté místo může Massa

Za Verstappenovo šesté místo může Massa

Kam se poděl respekt?

Max Verstappen včera utrpěl porážku od svého týmového kolegy i od Kimiho Räikkönena, který vůbec nebyl spokojen se svým výkonem. Z jezdců Mercedesu, Ferrari a Red Bullu tak bude na startu poslední. Může za to ale zpackané poslední kolo kvalifikace a za to zase může Felipe Massa.

"První místo v posledním tréninku nikdy moc neznamená, ale zdálo se, že budeme konkurenceschopní. Kvalifikace se vyvíjela velmi dobře, každé kolo bylo rychlejší než předchozí, v podstatě," řekl Verstappen.

"Skutečně jsem měl hodně dobrý pocit, ale před posledním kolem jsem byl za Lewisem (Hamiltonem) a oba jsme se soustředili pouze na přípravu na poslední kolo. Když jsem se už připravoval vyrazit do poslední zatáčky, Felipe se nacpal přede mne a pak jednoduše zastavil. Za námi bylo kopec místa, takže vůbec nechápu, proč to udělal.

Donutil mě tím zůstat na prvním převodovém stupni během celého průjezdu zatáčkou, abych si od něj vytvořil odstup. V podstatě to zničilo moje kolo, protože pneumatiky vychladly a měl jsem velmi pomalý výjezd z poslední zatáčky. V první zatáčce byly pneumatiky studené, vůz byl nedotáčivý a dále se to nabalovalo. Škoda, měli bychom se trochu vzájemně respektovat a necpat se před druhého před poslední zatáčkou."

Na otázku, zda si o tom s jezdcem Williamsu míní promluvit, se smíchem odpověděl: "Je to Brazilec, takže není o čem diskutovat."

Daniel Ricciardo byl se svou kvalifikací spokojený a místo v druhé startovní řadě ho překvapilo.

"Jsem trochu překvapený," řekl Australan. "Ale tajně jsme doufali, že pokud dáme dohromady skvělé kolo, mohli bychom mít šanci na druhou řadu. A jsme tam! Jsme na tom lépe, než před týdnem, takže mám radost. Nevím, co se stalo Kimimu, ale na tom nezáleží. Je fajn přeskočit jedno ferrari."