Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso: Sedmé místo je dar

Alonso: Sedmé místo je dar

Snad v neděli dojede až do cíle.

Fernando Alonso se cítil být obdarovaný, když využil nabídnutou příležitost a vůz McLaren-Honda dostal až do poslední části kvalifikace a v ní porazil každého kromě jezdců tří nejsilnějších týmů. Ale i přes skvělou náladu neodolal a zažertoval na účet motoru Honda.

"Možná jsem se na oválu naučil, jak jezdit rychle i na rovinkách," řekl Alonso po kvalifikaci. "Pro nás to byla dobrá kvalifikace a sedmé místo je dar. Uvidíme, co se bude dát dosáhnout zítra."

Víkend přitom nezačal ideálně. Po pátku to vypadalo, že pro Španěla bude domácí velká cena stejně neúspěšná jako všechny od začátku sezóny. O celý první trénink přišel kvůli tomu, že z pohonné jednotky unikal olej a výměna ovlivnila i využití druhého tréninku. Nyní se zdá, že zítra by mohl nečekaně získat první body McLarenu v této sezóně.

"Jak jsem řekl včera, občas víkend začíná špatně a samo se to dá do pořádku a občas je to naopak. Důležité je, abychom zítra zabojovali o pár bodů. Ale dnes byl nádherný den, nádherná kvalifikace, ve které jsme desetinku po desetince zlepšovali svoji rychlost. Takto jsme se nečekaně dostali až do Q3 a tam se nám podařilo další dobré kolo."

Alonso první tři velké ceny sezóny nedokončil a v Rusku ani neodstartoval, takže obavy o závodní tempo jsou v řadě až za obavami o spolehlivost.

"Nikdy nevíte, kdy se objeví nějaký problém. Letos jsme jich měli už příliš a některé se objevily jako blesk z čistého nebe. Tak doufám, že zítřek nebude jedním z těchto dnů a urveme nějaké body."