Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sauber může získat bývalého šéfa Renaultu

Sauber může získat bývalého šéfa Renaultu

Vasseur by prý měl zájem vrátit se do F1.

Britská média tvrdí, že Frédéric Vasseur je vážným kandidátem na obsazení místa šéfa týmu Sauber, ze kterého tento týden nečekaně odešla Monisha Kaltenbornová. Vasseur tak byl připsán na seznam, kde již jsou Dave Ryan a Graeme Lowdon z bývalého vedení Manoru, bývalý sportovní ředitel Volkswagenu a velmi krátce i ředitel McLarenu Jost Capito a Colin Kolles, který na postu výkonného ředitele týmu ze Silverstone prošel celým obdobím přechodu od Jordanu přes Midland a Spyker až po Force Indii. Poslední jmenovaný prý ale nemá zájem opět šéfovat nejslabšímu týmu v F1.

Vasseura znají fanoušci F1 jako šéfa týmu Renault, kterým ale byl pouze během sezony 2016. Když zjistil, že o moc ve velkém továrním týmu se je třeba dělit s Cyrilem Abiteboulem a dalšími členy vysokého managementu, dohodl se na zrušení své smlouvy. Nadále mu náleží tým ART, který ale ukončil svůj program v DTM a opět nastupuje pouze v sériích F2 a GP3. Vasseur se ale nevrátil k řešení každodenních záležitostí své společnosti a s týmem F2 není ani v Baku. Možná právě pracuje na něčem důležitějším...

K švýcarskému Sauberu by přitom paradoxně mohl mít blíže než k francouzskému Renaultu, jehož tým sídlí v anglickém městě Enstone. Autem je to ze základny ART do Hinwilu pouze 536 kilometrů a malý tým by mohl řídit jako diktátor, jak je zvyklý z nižších sérií.