Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vasseur: Zander neodešel kvůli výsledkům

Vasseur: Zander neodešel kvůli výsledkům

Důvodem byly špatné vztahy

Ve Španělsku se šéf týmu Sauber Fréderic Vasseur nevyhnul otázce, proč náhle a bez pořádného vysvětlení přišel o technického ředitele Jörga Zandera.

"Těžko se s ním vycházelo a jsme na začátku velkého projektu. Nemá to nic společného s tím, jak se nám vedlo v Baku nebo v Šanghaji," řekl Vasseur, který se na místo šéfa Sauberu dostal před rokem a jeho úkolem je vrátit ho do lepší části středu pole. "Máme střednědobý projekt a musíme dělat rozhodnutí. Takto jsem rozhodl a jsem přesvědčen, že z pohledu budoucnosti společnosti je to správně."

Takže rozdíly v názorech?

"Jistě. Kdybychom dokázali táhnout za jeden provaz, s radostí bych nás držel pohromadě. Pokud se s někým rozloučíme, tak je to proto, že nejsme na jedné vlně."

Podle některých zahraničních médií je za Zanderovým propuštěním problém s alkoholem. Zajímavostí je, že v roce 2006 stejně nečekaně opustil tým Williams. I tento tým prohlásil, že to nebylo kvůli nespokojenosti s jeho výsledky, ale z osobních důvodů, a ani v tomto případě jsme se nedozvěděli detaily. Vasseur také prozradil, že chce co nejdříve najít náhradu, ale zvažuje několik možností.