Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen se viděl úplně nahoře

Verstappen se viděl úplně nahoře

Za útěk před médii dostal pokutu.

Max Verstappen minulou neděli odstoupil z dobře rozjetého závodu, a to už podruhé v řadě. V Kanadě se musel vzdát druhého místa, v Ázerbájdžánu jezdil na čtvrtém, ale před sebou měl Lewise Hamiltona, Sebastiana Vettela a Sergia Péreze. Na všechny tři čekaly problémy, kvůli kterým se ani jeden z nich nakonec nedostal na stupně vítězů. Zdá se, že Verstappenovi stačilo vydržet na trati a z výhry by se radoval on, ne týmový kolega, který v době jeho odstoupení ani nebyl na bodovaném místě. Alespoň se konečně zbavil problémového motoru.

"Během závodu jsem na to (spolehlivost) vůbec nepomyslel a najednou jsem měl opět problém. Je zdrcující vypadnout z tak dobrého místa a pak ještě vidíte, že v závodě se dějí věci," řekl Verstappen v rozhovoru pro holandský televizní pořad Peptalk.

"Tým ještě hledá příčinu problému, ale určitě je to něco s motorem. V sobotu jsem v kvalifikaci musel jezdit s nižším výkonem. Jako jediný z jezdců s Renaultem, což je dost neobvyklé. Ale ten motor to už má za sebou, dostaneme nový."

Kombinace Red Bull - Renault přitom byla na rovinkách městského okruhu v Baku nečekaně konkurenceschopná.

"Řekl bych, že to bylo pozitivní překvapení. Vůz byl dobrý, ale ze všeho nejvíc jsem chtěl body. Rychlost je dobrá celý rok, ale nedaří se nám získávat body. Tým ode mě očekává nejlepší výkony a já očekávám to nejlepší od Red Bullu i od motoru. Je to velmi těžké. Selhal motor a naneštěstí to nebylo poprvé."

Verstappen si neodpustil ani malý žert na účet spolehlivosti francouzské pohonné jednotky.

"Ve středu budu jezdit v simulátoru, alespoň tam se mi určitě nepokazí motor."

Verstappen byl odstoupením tak rozčarovaný, že po splnění svých základních povinností okamžitě odjel z Baku. Médiím nedal žádnou šanci, za což mu už přišla pokuta 25 000 eur. "Absolutně jsem na to neměl náladu. Zůstal jsem půl hodiny, mluvil s inženýry o závodu a vyvážení vozu a odjel pryč. Myslím, že nic rozumnějšího jsem udělat nemohl."

Na otázku ohledně Ricciardova vítězství pouze zopakoval, že uprostřed stupňů vítězů mohl stát on. "Byl jsem z toho všeho zklamaný. Když se podíváte na konečné pořadí, je snadné představit si sebe úplně nahoře."