Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso: McLaren může pravidelně bojovat o Q3

Alonso: McLaren může pravidelně bojovat o Q3

Tým z Wokingu přesedlal na pozitivní vlnu.

Fernando Alonso byl po dnešní kvalifikaci spokojený se svým výkonem, svým týmem i svým vozem. Sice se nedostal do Q3, ale na trati nevyhovující vlastnostem vozu mu k postupu chybělo pouze 0,052 sekundy. Je přesvědčen, že od nynějška bude za normálních okolností bojovat o místa za Mercedesem, Ferrari a Red Bullem.

"Bylo to dobré," řekl Alonso, který se letos dostal do Q3 pouze na domácím okruhu v Barceloně. "Jsem spokojený s koly i s naší rychlostí. Dá se říci, že vůz je po celý víkend dobrý a dnes jsme již více dosáhnout nemohli. Tým maká na zlepšení naší situace. Ani nevím, kolik nových dílů máme v každém závodě a nové verze motorů nasazujeme tak rychle, jak je to možné. Nyní za normálních okolností budeme na hraně Q3, což je dobrá zpráva. Ale nadále potřebujeme pracovat na spolehlivosti a během příštích týdnů očekáváme další pozitivní signály."

Těžko si nevšimnout, že Alonso tentokrát neukázal prstem na pohonnou jednotku od Hondy, ačkoli měl důvod. Japonci do Rakouska přivezli dvě nové, ale té nainstalované do Alonsova vozu se pokazila MGU-H a on se musel vrátit k jedné ze svých starších. Přesto v kvalifikaci porazil Stoffela Vandoorna. Ve světle toho vyzní velmi optimistická slova Érica Boulliera vyřčená ještě před kvalifikací trochu zvláštně. Pokud je rozdíl ve výkonu opravdu tak velký, Vandoorne musel zajet hodně špatně.

"Sice to je pouze evoluce, ale je jasně vidět, že motor je výkonnější. Proto jsme rychlejší. Máme více koní a zlepšilo se využívání motoru," řekl závodní ředitel McLarenu. "Tento motor je krokem vpřed ve srovnání se všemi, které jsme dosud měli. Je pokračováním tříletého projektu, který začal daleko za očekáváním. Na začátku sezony jsme narazili na překážku, ale snad je vidět, že jsme zpátky na správné cestě. Doháníme nejlepší, což je přesně pozice, ve které chceme být."