Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat se bojí o své místo, naznačil Alonso

Kvjat se bojí o své místo, naznačil Alonso

Přesto by udělil přísnější trest.

Fernando Alonso naznačil, že za chybou Daniila Kvjata na startu dnešní Velké ceny Rakouska vidí přemotivovanost způsobenou strachem o svou budoucnost. Připomeňme, že Christian Horner v Rakousku prozradil, že Red Bull využil opci na Kvjatova týmového kolegu a hodlá ho ponechat v Toro Rosso i příští sezonu. Pokud tedy do týmu přijde další z juniorů Red Bullu, obsadí Kvjatovo místo.

"Ano, asi to tak bude," odpověděl Alonso na otázku, zda Kvjatův manévr považuje za školáckou chybu. "Všichni vědí, že při startu si je třeba dávat mimořádně velký pozor, pokud jste ve středu pole. Není nutné bojovat o pár metrů, když je před vámi celý závod. Jenže tito kluci se někdy potřebují osvědčit kvůli svým místům a  budoucnosti. Potom riskují více, než by měli."

Trest v podobě průjezdu boxovou uličkou ale nestačí, když jezdec hloupou chybou vyřadil ze závodu dva vozy.

"Byla to první zatáčka a ti vzadu do ní jeli příliš rychle, proto nám zničili závod. Teď jsme (s Maxem Verstappenem) zde a mluvíme s vámi, i když jsme měli být v našich vozech a závodit. Průjezd uličkou je za to možná až příliš mírný trest. Ale už se stalo. V dalším závodě se snad bez problémů dostanu za první zatáčku."

Kvjat sice v závodě pokračoval, ale do cíle dojel poslední. Kromě toho mu na konto přibyly dva trestné body, stejně jako Alonsovu týmovému kolegovi. Stoffel Vandoorne je dostal za ignorování modrých vlajek, když za ním jezdil Kimi Räikkönen. Až dvanácté místo vysvětlil tím, že po trestném průjezdu boxy se zasekl za pomalejšími vozy, které ale byly rychlejší na rovinkách.