Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nový italský tým na obzoru!

Nový italský tým na obzoru!

Zoran Stefanovic se vrací.

Jméno Zoran Stefanovic je vám možná povědomé. Chytrý podnikatel ucítil náznak příležitosti, když se vedení automobilky Toyota na konci roku 2009 rozhodlo stáhnout svůj tým z F1 bez ohledu na to, že už má navržený vůz pro další sezonu. Stefanovic koupil vše, co měla Toyota na prodej, požádal o finanční podporu srbské vlády a FIA požádal o dovolení účastnit se sezony 2010. Projekt týmu Stefan GP založeného za pochodu ale FIA ​​nepřesvědčil a Stefanovic se stáhl. O pár let později žádal o místenku pro sezonu 2016, ale z výběrového řízení se stáhl ještě předtím, než byl vybrán projekt Geneho Haase. A opět se vrátil. Do třetice všeho dobrého?

Stefanovic se minulý týden v Rakousku údajně setkal se sportovním ředitelem F1. "Jsem tu, abych se setkal s Rossem Brawnem, protože v Itálii zakládám tým F1," řekl Stefanovic. "Je rozhodnuto, že bude sídlit v Parmě, která leží v rozumné vzdálenosti od aerodynamického tunelu. Kromě toho jsem podepsal kontrakt se specialistou na aerodynamiku, aby mi s tímto projektem pomohl."

Zmíněným expertem na aerodynamiku má být Enrique Scalabroni, bývalý zaměstnanec týmů Williams a Ferrari. Cílem nového Stefanovicova projektu je získat jednu ze dvou volných místenek pro týmy F1 a účastnit se sezony 2019.